Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Не беше даден ход на докладна записка № 42 от 13. 03. 2024 г. на общинския съветник Деян Дойнов на вчерашното заседание на постоянните комисии към ОбС Сопот.
Сряда, 10 Април 2024 21:37

Не беше даден ход на докладна записка № 42 от 13. 03. 2024 г. на общинския съветник Деян Дойнов на вчерашното заседание на постоянните комисии към ОбС Сопот. Избрана

Оценете
(0 гласа)

Не беше даден ход на докладна записка № 42 от 13. 03. 2024 г. на общинския съветник Деян Дойнов на вчерашното заседание на постоянните комисии към ОбС Сопот. Докладната касае предоставените като заем средства на Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради във връзка със санирането.

От докладната става ясно, че въпреки твърденията преди месеци, че парите от общинската хазна, които възлизат на над 630 000 лв., не трябва да се връщат, те трябва да се върнат от собствениците на блоковете. Общинският съветник Деян Дойнов предлага парите да се върнат, но не след 12, а след 24 месеца. Сумата обаче е заложена в приходната част на годишния бюджет за 2024 г.

За да се разгледа докладната, трябва вносителят да предложи актуализация на бюджета съгласно Правилника на ОбС Сопот, за да стане ясно кои разходи трябва да се редуцират или да се отрежат напълно, обясни председателят на местния парламент Нели Пенева.

ОбС Сопот взе решение да се входира искане, да бъде предоставен текста за въпросната актуализация, след което отново ОбС да се събере да разгледа допълнението. Тогава ще бъдат поканени да присъстват представители на Сдружението на собствениците и ще бъде отговорено на техните въпроси и питания.

Прочетена 230 пъти