Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет05242018

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Общински съвет Карлово проведе редовно заседание
Четвъртък, 31 Октомври 2013 17:43

Общински съвет Карлово проведе редовно заседание Избрана

Оценете
(1 глас)
     В началото на редовното си заседание, което се проведе днес в камерната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г.”, съветниците от ОбС Карлово приеха единодушно “Декларация за запазване на Куршум джамия като публична общинска собственост”. Декларацията беше прочетена от председателя на ОбС Стойо Карагенски и в нея се казва: “Ние, подписалите тази декларация общински съветници от Общински съвет Карлово, подкрепяме справедливото искането да се съхрани целостта на културно-историческия център на Карлово, като не позволим връщането на Куршум джамия и зелената площ около нея на Мюсюлманското изповедание”.
 
      На заседанието си днес съветниците приеха да се направят вътрешни компенсаторни промени на кредитите по бюджета на Община Карлово за 2013 г., както и да бъде предоставен временен безлихвен заем за финансиране на проект по ОП “Административен капацитет” 2007-2013 г. “Оптимизиране структурата на Общинска администрация Карлово”. Съветниците решиха още да бъде изградена Алея на славата в гр. Калофер, посветена на видни личности от града, която да се намира в мемориалния комплекс.
 
     По друга точка от дневния ред, независимият одитор Пена Гетова бе избрана да извърши годишен финансов одит на МБАЛ “д-р Киро Попов”. По докладна записка на кмета д-р Кабаиванов, бе решено удължаване на срока на договорите за наем на кабинетите на общопрактикуващите лекари и стоматолози до 10 години. Това решение засяга 37 медици на територията на цялата община.
 
Пресцентър на Община Карлово
Прочетена 866 пъти