Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Сря05222024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ОТКРИТИ УРОЦИ И ЛЕКЦИИ ЗА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ В ПИРОТ, СЪРБИЯ
Четвъртък, 11 Април 2024 15:28

ОТКРИТИ УРОЦИ И ЛЕКЦИИ ЗА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ В ПИРОТ, СЪРБИЯ Избрана

Оценете
(1 глас)
На 10 април 2024 г. представителите на НМ "Васил Левски" Даяна Комбова и Виктор Комбов се срещнаха с част от българската общност в гр. Пирот, Сърбия. Срещата бе организирана по Национална програма "Неразказаните истории на българите", а любезен домакин беше Културно-информационен център на българското малцинство "ЕРМА ПИРОТ". Деца в начален курс и в предучилищна възраст имаха възможността да научат повече за героя на българите Апостола, да оцветяват рисунки с него и да решават разнообразни задачи, свързани с дейността му. Накрая получиха като подаръци книжки за Васил Левски и сувенири с неговия лик.
След уроците с малчуганите срещата продължи с ползотворна лекция с дискусия за Апостола на свободата, изпълнена с много въпроси, с интересуващи се от българската история наши сънародници, живеещи в Сърбия.
Благодарим на нашия съорганизатор и участник в уроците д-р Радостина Стоянова - лектор по български език, литература и култура в Белградския университет и на Милия Тодоров - председател на Културно-информационен център на българското малцинство "ЕРМА ПИРОТ".
Събитието се състоя с любезното съдействие на Генералното консулство на Република България в гр. Ниш.
 
Прочетена 303 пъти