Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пет07192024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ ПРОТЕСТНА ВЪЛНА В ПОДКРЕПА НА СТЕФАН ФИЛЧЕВ ЗАЛЯ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ
Четвъртък, 21 Септември 2017 20:54

ПРОТЕСТНА ВЪЛНА В ПОДКРЕПА НА СТЕФАН ФИЛЧЕВ ЗАЛЯ СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Избрана

Оценете
(2 гласа)

Протестна вълна в подкрепа на Директора на Къща -музей "Иван Вазов" - Сопот, заля социалните мрежи след днешното официално решение на Кмета на Община Сопот да го освободи от длъжност въз основа новоприети изисквания в длъжностната характеристика за заемане на съответния пост. 

Стефан Филчев е дългогодишен преподавател по литература, а последните пет години от живота си посвещава на делото на Иван Вазов, възраждането и преобразяването на къщата музей на великия български писател. Под  ръководство на г-н Филчев, родната къща на Вазов се превърна в средище на културен живот и множество прояви, които спомогнаха за привличането на туристи и гости на града, както и възраждане авторитета на Сопот като родно място на Патриарха на българската литература.

Със заповед РД-09-275 от 21.09.20017 г., Кметът на Община Сопот променя изискванията за образование за заемане  на длъжността, от което следва освобождаването на Г-н Филчев. Оповестяването на новината предизвика недоволство в социалните мрежи. Запознати с дейността на музея и гости на Сопот, възхитени от личния принос на Г-н Филчев, се обявиха в негова подкрепа, а решението на Кмета - за абсурдно и реваншистко. 

 

Прочетена 3579 пъти