Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Чет06132024

Last update

Back Вие сте тук:Начало РЕГИОНАЛНИ Среща-разговор с писателката Кристина Палазова-Димитрова
Сряда, 05 Юни 2024 00:01

Среща-разговор с писателката Кристина Палазова-Димитрова Избрана

Оценете
(0 гласа)

Мили, приятели, в Карлово и региона! Заповядайте, в Народно читалище "Васил Левски - 1861 г." - Карлово на 07.06.2024г. в 18.00 часа на представянето на книгата ми "Разкази от корена".
Точно на горната дата се навършва година откакто книгата започна свой живот. Много вода изтече оттогава, с много ценни хора пресякох пътя си, много усещания изживях! Годината бе наситена с вълшебства и пъстрота! В мисията ми- да се роди още едно българско детенце, усетих безрезервната подкрепа на семейство,приятели и почти непознати добротворци. Пътувахме, вълнувахме се, не можехме да заспим от умора понякога,но всеки събран лев от книгата, премина през любовта и усилията ни. Средствата от продажбите на книгата превеждам на фондация "Искам бебе", която ме подкрепи през далечната 2012г. в борбата ми за рожБА. Към момента преведената сума е в размер на 7007 лв, но по-важно е не това, а посланията, които отправям по време на представянията си и чрез написането. Темите за майчинството, осиновяването и родовата памет се оказаха живителна течност за много от Вас! Това всъщност няма цена!

По традиция ще Ви посрещна с хляб и сол, ще рукне гайда, за да дръпнем нишките на българските ни души. Ще говорим за родовите повели, за силата на корена, за дадените обети и дружбата. Ще разгледаме темите за дългия път до майчинството, за прошката. Ще си спомним за честността и съзидателността на предците ни и ще свържем душите си. Ще поговорим за силата на вярата и езика ни български, и колко е важно да го пазим чист, за да не губи силата си. Ще стане реч за житейското ни предназначение и ще отключим скрити наши вдъхновения и дарби. Ще Ви споделя как аз достигнах до своята "жива вода"-писането и как се промени животът ми,след като потачих корените си. Вярвам, че споДЕЛЯнето на личното знание ни прави едно неделимо цяло.
Елате, за да усетим магията на Родопа планина и силата на общението между нас!

 

Кристина Палазова-Димитрова

 

Прочетена 124 пъти