Karlovo-News.com

Информационният сайт за Карлово и региона

Пон06272022

Last update

Back Вие сте тук:Начало СПОРТ Първо място за отбора на СОНИК САРТ в турнир по плажен футбол
Понеделник, 29 Юли 2013 10:45

Първо място за отбора на СОНИК САРТ в турнир по плажен футбол Избрана

Оценете
(2 гласа)

През месец юли екипите на СОНИК СТАРТ получиха покана от Българска асоциация по плажни спортове (БАПС) за участие в Международен турнир по плажен футбол за момчета на възраст 13 – 14 г., който се проведе в периода 23 – 26.07.2013 г. в Шкорпиловци. Инициативата е на Българската асоциация по плажни спортове (БАПС) и е част от дългосрочния проект "Спорт за деца и младежи в подкрепа на активно социално включване на всички", който Асоциацията стартира по линия на Европейската програма "Социализация на деца, лишени от родителска грижа чрез спорта". Основната цел на проекта е да се даде възможност на деца и млади хора, без значение от произход, пол, семеен статус, етнос, увреждане или друго, да придобият преки и лични впечатления от даден спорт и среда, създавайки навици и изграждайки стремеж за победа в живота.

Център за обществена подкрепа (ЦОП) – Карлово с любезното съдействие на Община Карлово и под ръководството на експертът “Вътрешен одит, методическа подкрепа и контрол” и Координаторът на СОНИК СТАРТ,  подбраха 8 деца от община Карлово, които сформираха отбор „СУПЕР СОНИК“.

Отборът на СОНИК СТАРТ се представи блестящо, като от четири изиграни мача спечели четири победи и се класира на първо място в турнира. Екипите на ЦОП – Карлово и Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ)  – Карлово, подготвят тържество, с което да отпразнуват безапелационната победа на отбор „СУПЕР СОНИК“.

Прочетена 2473 пъти